Home Contacteer ons

Welcome

Wie zijn wij?
Charming Shutters is een nieuw merk op het gebied van binnenzonwering middels shutters. Wij hebben een groot aanbod aan shutters voor iedere leefruimte in uw woning.

Waarom shutters?
Shutters hebben een unieke uitstraling die aansluiten bij uw interieur. Shutters passen zowel in een moderne- als klassieke inrichting en zijn makkelijk te bedienen door het bedieningsstokje. De lamellen van de shutter zijn eenvoudig te onderhouden...lees meer

Shutters

Geschiedenis

Shutters zijn ooit bedacht door de oude Grieken om de hoeveelheid zonlicht in huis te kunnen regelen en de warmte te kunnen weren. Deze shutters zijn enkele jaren later in de handen gekomen van de Engelsen en zij hebben de shutters doorgevoerd naar Amerika. In California begon daarna de eerste shutterfabriek. Momenteel komen de shutters voornamelijk uit China, waar onze fabriek eveneens gevestigd is.

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen die u met de hand kunt bedienen. U kunt de luiken helemaal openen zodat elk straaltje zonlicht binnenvalt. Voor de meer subtiele lichteffecten laat u de luiken dicht en zet u de lamellen in de gewenste stand. Shutters zijn sfeervol, functioneel en gemakkelijk in onderhoud. Charming Shutters® levert u een kwaliteitsproduct waar u jarenlang van kunt genieten.

Materiaal

Charming Shutters® zijn vervaardigd uit lindehout (ook wel basswood genoemd). Deze houtsoort heeft een mooie structuur, is licht van gewicht en laat zich goed verwerken. De shutters zijn perfect afgelakt en vochtbestendig. Dus ook in badkamers kunnen ze zonder problemen worden geplaatst, mits er goed geventileerd wordt. Wij bieden voor deze ruimtes onze speciale polywood shutters aan. De houten shutters dragen daar bovendien bij aan een goede akoestiek en warme uitstraling. Meer informatie over deze polywood shutters vind u bij producten.

Lamellen

De lamelmaten van onze shutters verschillen per materiaal en zijn allen kwartiersgezaagd om rondtrekken te voorkomen.

Houten lamellen:

47 mm, 63 mm, 89 mm en 115 mm.

PVC (polywood) lamellen (zie afbeelding):

63 mm en 89 mm.

 

 

Kleuren

De shutters van Charming Shutters® zijn in 28 standaard kleuren verkrijgbaar. De kleuren worden gespoten met NC-lak. Deze lak is kwalitatief de beste lak die voor shutters worden gebruikt en maximale verkleuring tegen gaan. Tegen een geringe meerprijs kunt u ook uit de RAL-kleuren kiezen per m².

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Scharnieren

Voor onze shutters hebben wij twee soorten scharnieren. De opdekscharnieren zijn zichtbaar en de inbouwscharnieren zijn verwerkt in de zijstijlen waardoor deze niet te zien zijn aan de buitenkant. Ook onze scharnieren zijn in diverse kleuren te verkrijgen. De opdekscharnieren zijn verkrijgbaar in 8 kleuren. De inbouwscharnieren in chroom en messing.

 

Tilter

De tilter is de naam van het bedieningsstokje van onze shutters. Met dit stokje zet u de shutters in uw gewenste stand. Deze tilter is bevestigd aan de lamellen en daardoor zichbaar aan de voorkant van de shutter.

Wij bieden u tevens ClearView aan (zie afbeelding hiernaast). Dit betekend dat de tilter verwerkt zit in de shutter aan de achterzijde. Het is ook mogelijk om de tilter in te zijstijlen te laten verwerken waardoor de tilter niet zichbaar is in het geheel, deze optie noemen wij de verborgen tilter.


Bij PVC (polywood) lamellen is de verborgen tilter alleen mogelijk bij een lamelbreedte van 89 mm. Bij houten lamellen kan deze optie verwerkt worden in de lamelbreedtes 63 mm en 89 mm.

 

Toepassing

Shutters zijn bij uitstek geschikt voor serres, erkers en ramen met afwijkende vormen en maten. Ze kunnen geheel passend gemaakt worden voor onder meer ronde-, schuine- of getoogde ramen. De bijzondere vorm van het raam blijft op deze manier zichtbaar en het licht wordt toch geweerd. Ook bij draaikiepramen kunnen de shutters prima op of voor het raam worden gemonteerd.

Shutters op rails

Bij hele brede of hoge raampartijen wordt vaak een railsysteem toegepast. Dit verhoogt de stabiliteit en het is een stuk eenvoudiger om de panelen te openen en te sluiten. De bovenrails wordt bij ons afgedekt met een houten koofje.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Montage

Wij komen kosteloos voor u de shutters inmeten. Shutters worden voor u op maat gemaakt, een muur is namelijk nooit helemaal recht. Zelfs niet in een nieuwbouwhuis zijn de muren altijd helemaal recht, daarom worden shutters eerst bij u nauwkeurig ingemeten. Shutters kunnen op het kozijn, tussen de muren of op de muren geplaatst worden.

In overleg bepalen we welke montage vorm het meest geschikt is voor u. Zo bent u er zeker van dat we de beste oplossing kiezen en dat uw shutters perfect passen.

Meten en monteren zijn bij ons in de prijs inbegrepen.